Ny mappsensor

Har sen en tid tillbaka börjat kolla på ny MAP-sensor, när det visade sig att original inte tål överladdning. Ford MAP:en är inte som en vanlig sensor som använder 0-5volt signal, utan använder sig av 80-160Hz. Därför kan man inte bara ”slänga” dit en ny, utan måste vara en Ford MAP. Jag har för den skull letat på internet, men har bara hittat en site i Australien som har en 2 bars Ford MAP.
Då fick jag en ide att testa bygga en egen Ford MAP av en mikroprocessor med PWM portar och analoga ingångar som jag hade liggande. Testade och gjorde ett litet program till mikroprocessorn och jag fick ut 80-160Hz.
Så jag bestämde mig för lösningen med en mikroprocessor som omvandlar 0-5v till 80-160Hz från en ”vanlig” MAP-sensor.
Mikroprocessorn som jag tänkte använda mig av är en Netduino Mini, och går att driva med 5volts matningen till original Ford MAP:en.

Det här inlägget postades i Kompressorprojekt, Mustang och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *